Creëer de optimale akoestiek door het ophangen van akoestische panelen

Creëer de optimale akoestiek door het ophangen van akoestische panelen

Geluidsabsorberende akoestische wandpanelen

STAS ophangsets voor akoestische panelen

Er lijkt tegenwoordig steeds meer aandacht te zijn voor de akoestiek in een ruimte. En dat is maar goed ook, want steeds meer onderzoeken tonen aan dat een slechte akoestiek wel eens beduidend slecht zou kunnen zijn voor onze gezondheid!

Een leuk weetje:
Na een verstoring van een ingewikkelde taak, heeft een persoon weer 8 minuten nodig om op hetzelfde concentratieniveau te komen als voor de verstoring!


Telefoons gaan continue af, werkplekken worden steeds massaler.. al met al genoeg geluid en afleidingen die de concentratie kunnen verstoren lijkt me. En slecht voor je gezondheid is het zeker. Een hinderlijk aanhoudend geluid kan namelijk leiden tot een verhoging van adrenaline en productie van cortisol. Nu zegt dit je misschien niet zoveel maar dit alles kan weer leiden tot het vormen van angstige gevoelens, depressies en hart -en vaatziektes. Niet zo mooi dus! De oplossing hiervoor? Akoestische panelen!

Akoestische panelen ophangen


Akoestische panelen kunnen de akoestiek in een ruimte ontzettend verbeteren aangezien dit geluidsabsorbers zijn. Wanneer we het over akoestiek hebben dan geldt dit zeker niet alleen voor de akoestiek in bijvoorbeeld een studio. Denk ook aan de akoestiek op kantoor, op school, in je woning (akoestische panelen zijn vaak te bedrukken en kunnen daarom ook heel stijlvol zijn!), in een kerk, of in een restaurant. Hoe slechter de akoestiek in een ruimte is, hoe moeilijker het voor een persoon is om het geluid te plaatsen. Dit gebeurt allemaal onderbewust maar zorgt tegelijkertijd wél voor een stressvolle of vermoeiende situatie. Ook al denk je dus geen hinder te hebben van geluid, is dit onderbewust vaak wel het geval. Een goede akoestiek kan dus veel voor je opleveren. Rust, comfort, een betere spraakverstaanbaarheid, een betere concentratie, minder stress en minder vermoeidheid.


studio met opgehangen akoestische wandpanelen

STAS ophangsets voor akoestische panelen

Ophangset voor akoestische panelen

De makkelijkste manier om akoestische panelen op te hangen is met een ophangset. De STAS ophangsets zijn gebruiksvriendelijke en veilige ophangkitjes voor het ophangen van allerlei objecten, en zéker akoestische panelen.

De STAS ophangsets bestaan uit 1,5mm staalkabels met een lengte van 2 meter en zijn per set belastbaar tot maximaal 25kg. Met onze vele verschillende ophangsets hebben wij áltijd wel een ophangset voor jouw akoestische paneel! Daarnaast hebben wij ook verschillende oplossingen voor betonnen plafonds en systeemplafonds. Zit er geen haakje aan het paneel dat je op wilt hangen? Neem dan eens een kijkje bij de STAS springveer voor akoestische panelen. Deze draai je gemakkelijk in jouw akoestische paneel waardoor je 'm gemakkelijk ophangt.


Bestel STAS ophangsets hier >>>Ophangsysteem voor akoestische panelen

Normaal gesproken worden akoestische panelen aan de muur bevestigd, maar wist je dat deze net zo goed opgehangen kunnen worden aan een ophangsysteem? Een akoestisch wandpaneel is in feite op te hangen aan alle STAS ophangsystemen, met onze STAS koorden en met bijpassende STAS haken. Een vergelijking van alle STAS ophangsystemen vind je hier.

Mocht er nog geen gaatje in het paneel zitten dan kun je gemakkelijk een gaatje boren of een ophangpunt aanbrengen zoals de STAS springveer, zodat de haak tóch goed bevestigd kan worden. Het handige van een akoestisch paneel opgehangen aan een ophangsysteem is dat het ideaal is voor duurzaam gebouwbeheer, of wanneer je simpelweg geen gaten wil boren in je muur! Daarnaast is het zo dat wanneer de desbetreffende ruimte een andere bestemming krijgt, je gemakkelijk bijvoorbeeld een schilderij ophangt aan het ophangsysteem in plaats van het akoestische wandpaneel


Bestel STAS ophangsystemen hier >>>

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.