Schilderij ophangen zonder spijker?

Schilderij ophangsystemen zijn de beste en eenvoudigste oplossing voor het ophangen van een schilderij zonder spijkers te hoeven gebruiken. Er zijn uiteraard andere manieren, maar in termen van elegantie, veiligheid, innovatie en eenvoud zijn onze systemen gewoon niet te kloppen! Neem een kijkje op onze webshop en bestel vandaag nog uw eigen ophangsysteem!Andere tips voor het ophangen van fotolijsten en schilderijen zonder spijkers:

 1. Je kunt plakband / tape gebruiken:
  Knip kleine stukken af en maak er kleine gebogen rollen van. Plak deze op elke hoek van de fotolijst. Het belangrijkste nadeel van deze methode is dat het waarschijnlijk lelijke sporen achterlaat op jouw muur of behang na het verwijderen van de fotolijst. Ook kan het gewicht veroorzaken dat jouw wanddecoratie weer naar beneden valt ... dus dit is niet de meest nette en veilige optie.
 2. Er zijn ook speciale zelfklevende haakjes beschikbaar:
  Deze werken op zich redelijk, maar als je ze weer wil verwijderen, kan de verf, behang en/of pleisterwerk loskomen. Deze haken kunnen de muur ernstig beschadigen en kost je waarschijnlijk tijd, geld en moeite om de muur te herstellen en opnieuw te schilderen!
 3. Je kunt zelfklevende poster tacks gebruiken:
  Deze werken zoals plakband, maar hebben veel minder kans schade aan de muur te veroorzaken. Maar het nadeel is dat deze niet geschikt zijn om fotolijsten van enig gewicht veilig op te hangen.
 4. Een andere manier om foto's op te hangen zonder spijkers is om een bestaande haak gebruiken en hier een koord aan te bevestigen.
  Je kunt hier niet ingelijste foto's, papier aanhangen. Deze methode zal niet zo goed werken wanneer je op elegante wijze een vrij zware, ingelijste foto wilt ophangen.

Conclusie: een schilderij ophangen zonder spijker doe je het beste met een schilderij ophangsysteem!