Over STAS picture hanging systems

Het merk STAS

STAS werd in 1995 opgericht door broers Rien en André Stas. Met hun ervaring in de bouw en een aangeboren zakelijk instinct bestormden zij de markt. Sinds die tijd is STAS uitgegroeid tot een internationaal opererend en veelvuldig bekroond bedrijf. STAS levert aan huiseigenaren, bedrijven en vermaarde musea in meer dan 50 landen. Ons toegewijde team van experts stelt alles in het werk om hoogwaardige producten en persoonlijke service te leveren. We laten je graag de vrijheid ervaren van dynamische wandinrichting! STAS innoveert vanuit de filosofie: voor iedere situatie een passende oplossing. De slimme ophangoplossingen zijn veelal gepatenteerd en STAS sleept diverse prijzen in de wacht. Niet alleen in Nederland zijn we succesvol, ook wereldwijd maken we naam en exporteren we naar meer dan 50 landen in de wereld!

Missie

Ons doel is om ophangsystemen te leveren voor het breedste scala aan presentatie behoeften. STAS innoveert vanuit de filosofie: voor iedere situatie een passende oplossing.


De gezichten achter STAS

Als zelfstandig klusjesman krijgt Rien Stas begin jaren negentig de vraag om kunst op te hangen. Hij verdiept zich in de bestaande schilderij ophangsystemen en komt al snel tot de conclusie dat hij het zelf beter zou kunnen.

In 1995 richt Rien, samen met zijn broer André, STAS picture hanging systems op. Rien richt zich op de ontwikkeling van producten, André pakt de algemene leiding van het bedrijf op. Het assortiment groeit snel en de innovaties op het gebied van schilderij ophangsystemen vervullen duidelijk een behoefte in de markt want ze zijn vanaf de start een doorslaand succes. De STAS producten slepen al snel prijzen in de wacht en het bedrijf groeit uit tot een internationaal opererende fabrikant en leverancier van ophangsystemen. Vandaag de dag levert STAS aan meer dan 50 landen wereldwijd. Ook de komende jaren zetten wij in op duurzame groei en innovatie.


Qurails - Zusteronderneming van STAS

QurailsIn mei 2013 is Qurails (voorheen Goelst NL) een zusteronderneming geworden van STAS picture hanging systems. Qurails excelleert in veelzijdig inzetbare gordijnrails van hoogwaardig aluminium, geschikt voor alle plafond- en wandsoorten. De railprofielen zijn inzetbaar voor vitrage, lichte tot zware gordijnen, vouw-, paneel en douchegordijnen. Maar denk ook aan separatierail voor de zorgsector. De Qurails G-Motion Elektrische gordijnrails systemen zijn breed toepasbaar, zowel bij sluitgordijnen als vouwgordijnen, paneelgordijnen en wintertuin systemen.

Qurails in Ede biedt onderdak aan een kantoor, een magazijn, een productontwikkelingsafdeling en een eigen spuitgieterij, waar kunststof componenten van de hoogste kwaliteit worden vervaardigd. Met een eigen montage-, project-, en serviceafdeling zijn wij in staat om nagenoeg elke vraag op het gebied van gordijnrails te beantwoorden. Wij leveren indien gewenst totaaloplossingen en nemen graag uitdagende maatwerkopdrachten aan. Onze producten komt u tegen in ziekenhuizen, zorginstellingen, schepen, hotels, (luxe) woningen, zorglokalen op scholen/ROC's en op kantoorlocaties.


STAS producten TÜV gecertificeerd

Dag in dag uit streven we bij STAS naar producten van de hoogste kwaliteit. Om de kwaliteit van onze producten te garanderen, hebben we TÜV Nederland opdracht gegeven voor het testen van onze producten. TÜV Nederland is een onafhankelijke en erkende instantie die volgens een vastgestelde standaard de kwaliteit en veiligheid van producten beoordeelt. Onder leiding van TÜV is een groot deel van ons assortiment aan producten getest op kwaliteit en correctheid van de aangegeven specificaties. Alle producten waarbij het TÜV logo getoond wordt, zijn daadwerkelijk door TÜV Nederland getest en goedgekeurd op de draagkracht die in de kenmerken van dat product vermeld wordt.


Meer informatie over onze TÜV certificering >>


Awards

STAS heeft inmiddels meer dan 20 gepatenteerde producten in het assortiment. Ook voor de toekomst heeft STAS nieuwe ontwikkelingen in gang gezet. STAS streeft ernaar om ook de komende jaren innovatief marktleider te blijven!

Een greep uit onze prijzenkast:

STAS awards
  • Tijdens de internationale uitvinders beurs in Geneve (Salon International des Inventions) heeft STAS de gouden medaille gewonnen voor de ophanghaak STAS smartspring.
  • In 2001 wordt in Amsterdam het belangrijke predikaat ‘Goed Industrieel Ontwerp’ toegekend aan de STAS cobra.
  • Het gepatenteerde STAS minirail ophangsysteem heeft de prestigieuze Best New Product Award for Decorative Accessories gewonnen tijdens designEX in Melbourne.
  • De STAS multirail werd in 2012 opgenomen in de MKB Innovatie Top 100. Deze top 100 wordt gezien als de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor bedrijven in het MKB.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

STAS is ontstaan vanuit goede ideeën, ambitie en een enthousiaste ondernemersgeest. Maar STAS is ook ontstaan vanuit een drive om dingen te verbeteren. Zo’n drive kun je niet verenigen met bedrijfsvoering die voorbij gaat aan maatschappelijke verantwoordelijkheid. Want een betere wereld begint nog altijd bij jezelf.

Vanaf het begin van haar bestaan heeft STAS maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. STAS geeft hier op twee manieren uitdrukking aan. Op productniveau investeren wij in milieuvriendelijke oplossingen die de ecologische voetafdruk van het bedrijf verkleinen. STAS gebruikt twee typen gerecycled aluminium voor haar producten en is geregistreerd voor LED-certificatie.

Daarnaast krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij STAS de kans om hun individuele talenten in te zetten, bij te dragen en zich onderdeel van de maatschappij te voelen.


Sponsoring

STAS sponsort diverse goede doelen en sportteams.

Rode Kruis
STAS doneert aan het Rode Kruis. Het Rode Kruis is een wereldwijde hulpverleningsorganisatie waarvan de werking in zeven basisbeginselen is gegoten: menslievendheid, neutraliteit, onpartijdigheid, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid (ook wel universaliteit genoemd). Deze beginselen vormen de grondslag voor de activiteiten van het Rode Kruis en worden weerspiegeld in alle acties van de vrijwilligers van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is met bijna 100 miljoen leden, vrijwilligers en supporters en 192 nationale organisaties de grootste humanitaire organisatie in de wereld.


Aniek Cycling
STAS sponsort Aniek van Alphen van Aniek Cycling: cyclocross - mountainbiking - wielrennen


TWC Hapert
STAS picture hanging systems sponsort TWC Hapert. Wielrennen, fietsen in de Brabantse Kempen


HC Eersel
STAS sponsort HC Eersel. De HockeyClub Eersel is een vereniging met op dit ogenblik ca. 300 leden. HCE speelt in de weekenden competitie in het kader van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB), district Zuid Nederland…Winkelzoeker