Schilderij ophangsysteem

Een STAS schilderij ophangsysteem is een ophangrails voor je muur of plafond waaraan je flexibel schilderijen, kunst, foto's, spiegels, planten, posters of een complete wandcollage ophangt. Een ophangsysteem bestaat meestal uit 3 onderdelen: een ophangrails, en een ophangset voor je schilderij bestaande uit een ophangkoord en een ophanghaak.

De gepatenteerde schilderij ophangsystemen van STAS zijn in te delen in twee categorieën.

 


Schilderij ophangsystemen voor wandmontage

Na het monteren van de ophangrail kan een STAS ophangkoord (doorzichtig perlon of staalkabel) met cobra uiteinde op elk gewenst punt in de rail worden gehaakt. De ophangkoorden met cobra einde zorgen ervoor dat je flexibel je schilderijen en wanddecoraties naar links of naar rechts kunt verplaatsen. Dit doe je niet door te schuiven maar door het koord uit de rail te halen en deze een nieuw plekje te geven in de ophangrail. Aan het perlon koord of de staalkabel bevestig je een ophanghaak, zoals de STAS zipper of STAS smartspring, waarna je de haak eenvoudig op de gewenste hoogte brengt door deze in te drukken en over het koord te schuiven. Vervolgens hang je het stuk wanddecoratie op aan de haak en je bent klaar!


Vergelijk STAS ophangsystemen

De meest verkochte STAS ophangsystemen voor jou op een rijtje:

Vergelijk de STAS ophangsystemen »


Beschikbare ophangrails in deze categorie:

STAS minirail » Als u een elegant, nauwelijks opvallend schilderij ophangsysteem wilt hebben, kiest u voor het STAS minirail systeem.

STAS cliprail » Als u een degelijk, no-nonsense, ophangsysteem wilt hebben, kiest u voor het STAS cliprail systeem.

STAS cliprail max » De STAS cliprail max heeft een extra flens die zorgt voor een maximaal strakke aansluiting tegen het plafond. Plafond, wand en ophangsysteem worden één.

STAS cliprail pro » Door de dikwandige profiel is de STAS cliprail pro uitermate geschikt om zwaardere kunstwerken op te hangen.

STAS j-rail » STAS j-rail is ideaal voor het wisselen van schilderijen op hoge wanden.

STAS j-rail max » Voor de zware schilderijen. Simpel en solide. Het STAS j-rail max systeem wordt met name gebruikt voor professionele toepassingen in galerieën en musea wereldwijd.

STAS plasterrail » STAS plaster rail is de enige ophangrail die volledig geïntegreerd kan worden in een nieuw te bouwen c.q. te stucen muur.

Koop je schilderij ophangsysteem direct online »


Schilderij ophangsystemen voor wandmontage met geïntegreerde verlichting

Beschikbare ophangrails in deze categorie:

STAS multirail » Als u een veilig en multifunctioneel schilderij ophangsysteem met geïntegreerde verlichtingsmogelijkheid 12V wilt hebben, kiest u voor STAS multirail.

STAS multirail crown » Een ophangrail met geïntegreerde verlichtingsmogelijkheid 12V die perfect te verwerken is door de rail te integreren in een ornamentlijst naar wens.

STAS multirail max » Is voorzien van een geïntegreerd verlichtingsysteem 12V. De ophangrail heeft een extra flens wat zorgt voor een maximaal strakke aansluiting tegen het vlakke plafond. Plafond, wand en multifunctioneel ophangsysteem worden één.

Koop de schilderij ophangsystemen met verlichting direct online »


Schilderij ophangsystemen voor plafondmontage

STAS u-rail » Is speciaal ontwikkeld om in een handomdraai van het systeemplafond een flexibel ophangsysteem te maken. De ophangrail wordt bijna onzichtbaar op de houten kantlat van het plafond gemonteerd.


Schilderij ophangsystemen voor plafondmontage met geïntegreerde verlichting

STAS multirail flat » Ophangrail met geïntegreerde verlichtingsmogelijkheid 12V dat nagenoeg onzichtbaar is weg te werken in stucwerk of een platte sierlijst. Ook STAS heeft een assortiment sierlijsten welke gebruikt kunnen worden om de rail strak te integreren in de ruimte.

STAS u-rail multi » Ideaal voor het ophangen én verlichten van kunstwerken. De ophangrail wordt op de houten kantlat van een systeemplafond gemonteerd.

Koop een schilderij ophangsysteem direct online »


STAS multirail ophangsystemen

Voor zowel wandmontage als plafondmontage zijn er railsystemen verkrijgbaar met 12 Volt leidingen in de ophangrail waardoor je jouw schilderijen direct vanuit het ophangsysteem kunt verlichten. Door de bijbehorende armaturen met LED of halogeenlampen direct in de ophangrail te plaatsen kun je de wanddecoraties eenvoudig en zonder zichtbare kabels uitlichten. Het is ook mogelijk om een LCD TV (12 volt flatscreen TV) op te hangen en gelijktijdig van stroom te voorzien met dit railsysteem. Door het STAS multirail ophangsysteem te gebruiken bent u verlost van slordige kabels! Lees meer over dit TV ophangsysteem.

Bekijk de diverse producten op onze website. Er is zeker een schilderij ophangsysteem in ons assortiment voor jouw situatie, dat voldoet aan je wensen!