Schilderijverlichting

STAS heeft diverse schilderij ophangsystemen met verlichting ontwikkeld om jouw wanddecoraties, zoals fotolijsten, schilderijen of andere kunstwerken, te verlichten. STAS picture hanging systems biedt een breed scala aan plafondrails met verlichting welke voor zowel het ophangen als het verlichten van schilderijen gebruikt kunnen worden.

Voor zowel wandmontage als plafondmontage zijn er ophangsystemen beschikbaar met 12 volt stroomleidingen direct in het railsysteem, waardoor je jouw kunst direct vanuit het ophangsysteem kunt verlichten.  De speciaal ontwikkelde STAS verlichtingsarmaturen en schilderij spotjes kunnen op ieder gewenste plek direct in de schilderijrail geplaatst worden.


Meer informatie over het kiezen van een STAS multirail systeem (pdf)Wandmontage systemen: schilderij ophangsysteem met schilderijverlichting

STAS multirail: wanneer je op zoekt bent naar een veilig en multifunctioneel schilderij ophangsysteem met geïntegreerde verlichtingsmogelijkheid, dan is de STAS multirail een ideale oplossing.

STAS multirail max: onderscheidt zich door een extra flens die zorgt voor een strakke aansluiting tegen vlakke plafonds.

STAS multirail crown: is perfect te verwerken door de rail te integreren in een ornamentlijst naar wens en kan op deze wijze bijna onzichtbaar worden weggewerkt.


Plafondmontage systemen: plafond rail met schilderijverlichting

STAS multirail flat is nagenoeg onzichtbaar weg te werken in stucwerk of een platte sierlijst. STAS heeft een assortiment sierlijsten welke gebruikt kunnen worden om de rail strak te integreren in de ruimte.

STAS u-rail multi kan op de houten kantlat van een systeemplafond worden gemonteerd.


Verlichtingsarmaturen

De STAS lichtarmaturen zijn leverbaar in drie uitvoeringen. Het ‘sirius’ armatuur heeft een lengte van 40, 50 en 65 cm. Het ‘signo’ armatuur is gebogen en heeft een lengte van 70 cm. Het ‘classic’ armatuur welke verkrijgbaar is in chroom en de kleur wit, verkrijgbaar in een lengte van 50 en 70 cm.

Alle STAS lichtarmaturen klik je gemakkelijk op elke gewenste plaats in de rail om jouw wanddecoraties en schilderijen met de STAS LED of halogeen lampen uit te lichten. De verlichtingsarmaturen zijn geschikt voor alle STAS multirail 12Volt railsystemen.


Draadloze schilderijverlichting

Het STAS multirail railsysteem is een wereldwijd gepatenteerd schilderij ophangsysteem met 12 volt leidingen. Binnen in de schilderijrails lopen stroomleidingen waardoor je niet alleen wanddecoraties kunt ophangen, maar ook direct vanuit het ophangsysteem je lijsten kunt verlichten!

Op ieder gewenste plaats kun je eenvoudig verlichtingsarmaturen direct in het railsysteem klikken om jouw schilderijen met LED of halogeenlampen te belichten.  Hierdoor ben je verlost van slordige stroomkabels! Het 12-Volt systeem wordt gevoed door  een 18W, 36W, 84W of 96W adapter.


Schilderij spotjes

Er zijn diverse LED en halogeen lampjes verkrijgbaar voor de STAS lichtarmaturen, in verschillende wattages, om jouw schilderij optimaal te belichten:

  • VL 10304 STAS mulitrail halogeen 20W Alutech. Kleur: warm white. Levensduur: 3000 uur.
  • VL 10400 STAS multirail powerled 1.5W. Kleur: cool warm white. Levensduur: 20.000 – 50.000 uur. Deze lamp geeft een breed diffuus lichtpatroon. De output is het equivalent van een reguliere 10W lamp.
  • VL10700 STAS multirail powerled 4 watt. Kleur: Warm wit. Gesloten behuizing, zonder lichtdoorlating aan de achterkant. Levensduur: 20.000 uur. Voorzien van 3 LEDS en een gematteerde lens. De output is het equivalent van een reguliere 20W lamp.
  • VL 10305 STAS multirail halogeen 20W Alutech Frosted. Kleur: warm white. Levensduur: 3000 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting!