6 STAS tips voor thuiswerkers

6 STAS tips voor thuiswerkers

Werkend Nederland zit waar mogelijk thuis te werken. Een ongekende situatie. Logisch ook dat je even je draai moet vinden in dat hele thuiswerken. Om deze periode zo fijn mogelijk door te komen en het gemis van je dierbare collega's te compenseren hebben we een aantal tips voor je verzameld waar jij hopelijk je voordeel mee kunt doen. Hierbij staan comfort, functionaliteit en inspiratie volgens ons centraal!

 

#1 Sta op een "normale" tijd op

 

Het is nu natuurlijk verleidelijk om wat later op te staan dan je normaal gewend bent. Het is voor je productiviteit en ritme alleen wel écht het beste om 's ochtends op tijd op te staan en gewoon op het normale tijdstip aan het werk te gaan. Thuiswerkers met veel reistijd kunnen overigens wel een stuk later opstaan nu. Yes!#2 Houd een planning aan

 

STAS papergrip

Maak een planning en volg die ook. Maak voor jezelf duidelijk wat jouw werktijden zijn nu je thuis werkt. Misschien begin je juist liever wat vroeger en eindig je wat eerder nu. Het is belangrijk goed voor jezelf af te kaderen welke momenten zijn voor werk en welke voor privé.

Een planning visueel maken en deze ergens zichtbaar neerhangen helpt ook. Hang je thuiswerk-planning in een STAS papergrip voor rust en overzicht. In de STAS papergrip kun je overigens ook nog al je notities, bonnetjes en vergeet-me-niet-kaartjes van je collega's kwijt. #missyou


Bestel STAS papergrip hier >>>
#3 Plan een lunchpauze in en neem dan ook écht vrij

 


Zeer belangrijk: plan je lunchpauze in en neem dan ook écht vrij. Maak iets lekkers voor jezelf klaar of haal wat af bij je favoriete lunchtentje #supportyourlocals. Nu heb je immers de tijd en ruimte om eens wat anders te lunchen dan die droge boterhammen!

Neem hier lekker de tijd voor, maak een wandeling of plan een sportmomentje in. Wedden dat je hierna weer full-focus aan de gang kan!

STAS set up

#4 Houd je werkplek opgeruimd


Neem aan het einde van je werkdag even de tijd om je werkplek op te ruimen. Je werkt thuis dus in een rommeltje werken + leven = geen pretje. Door aan het einde van je werkdag even op te ruimen scheid je ook letterlijk je werk en privé. Heel belangrijk voor je rust, ontspanning en productiviteit!


Meer opbergruimte nodig? Denk eens aan de STAS set up!

#cleandeskpolicy


Bestel STAS set up hier >>>
STAS cliprail max

#5 Pimp je werkplek


Waarschijnlijk heb je geen idee hoelang deze thuiswerk-situatie zal gaan duren. In de tussentijd kun je er maar beter het beste van maken. Pimp je werkplek dus! Mocht je al een STAS ophangsysteem hebben hangen probeer dan eens te variëren met je wanddecoratie. Misschien kun je een collage maken en hier verschillende items aan toevoegen die jou inspireren?

Plantje voor wat groen, een goede quote, foto's van je geliefden of bijvoorbeeld jouw eigen visionboard om als doel naartoe te werken!

Het is wetenschappelijk bewezen dat kunst op de (thuis)werkvloer de creativiteit en productiviteit gunstig beïnvloed. Nog geen STAS ophangsysteem in huis? Dit is het moment! Na het monteren van de rail kun jij eindeloos variëren in je wanddecoratie.

Dat noem ik nog eens een thuiswerkplek!


Bestel hier je STAS ophangsysteem >>>
STAS houten rails

#6 Reistijd = tijd voor ontspanning


Heb je normaal reistijd? Top! Dan kan je deze tijd nu mooi gebruiken voor jouw favoriete manieren van ontspanning.

Sporten, uitgebreid koken, een wandeling, online shoppen, Netflixen of lekker op de bank met een goed boek. Thuiswerken is eigenlijk zo slecht nog niet!Hoe pas jij STAS toe in je thuiswerk plek? Laat het ons weten op onze Facebook-pagina of in de reacties!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.