Kunst ophangen

Kunst ophangen

Kunst maakt je interieur af

Veel muren in onze woonkamers, gangen en slaapkamers blijven leeg, ze zien er een beetje kaal uit. Soms hangen er wat familiefoto’s of een verkleurde poster, maar verder wordt deze ruimte vaak niet benut. Jammer, want juist met een mooi kunstwerk aan de muur kun je een statement maken in je interieur. Een schilderij of andere kunst aan de muur kan iets zeggen over wie je bent en hoe je in het leven staat. Het geeft sfeer, is decoratief en kan een mooi verhaal vertellen. Een kunstwerk geeft dus veel en heeft maar weinig nodig, behalve een mooie plek aan de muur.

Welk schilderij past bij mij

De keuze in schilderijen, kunstfoto’s of andere kunstzinnige wanddecoraties is groot. Hoe kies je nu dat kunstwerk dat bij je past, daarbij rekening houdend met eventuele andere gezinsleden? Het belangrijkste is natuurlijk dat je het kunstwerk mooi vindt en er graag naar kijkt, je gaat het tenslotte elke dag zien. Veel verschillende schilderijen bekijken om je eigen smaak te ontdekken helpt daarbij.

Gelukkig hoef je niet meer allerlei galeries en winkels af te lopen, maar kun je bij online kunstgaleries zoals Kunstvoorjou.nl vanuit je luie stoel een grote collectie moderne kunst bekijken. Je kunt daar zelfs een verlanglijstje aanmaken en die delen met je gezinsleden, zo kunnen jullie samen tot een keuze komen.

Geen idee welk schilderij bij je past? Doe dan de schilderijentest bij Kunstvoorjou.nl en ontdek je persoonlijke interieurstijl en de schilderijen die daarin passen.
Kunst kiezen

Zodra je weet wat je smaak is, wat je mooi vindt, moet je natuurlijk een keuze gaan maken. Bijvoorbeeld welk formaat moet het kunstwerk hebben, daarbij is het natuurlijk belangrijk om te bepalen waar het precies komt te hangen. Bijvoorbeeld boven de bank in de woonkamer, boven je bed, boven het dressoir, of juist in een hoek van je woonkamer die wel wat kleur kan gebruiken. Je kunt een schilderij kiezen dat qua kleurstelling past in je interieur, maar je kunt ook juist iets contrasterends kiezen; bijvoorbeeld een heel kleurrijk schilderij in een verder neutraal interieur. Maar het belangrijkste blijft dat het kunstwerk je aan moet spreken, dat het emotie bij je oproept, dat je er graag over vertelt als vrienden en familie op visite komen.

Bij Kunstvoorjou.nl kun je in 3 stappen het schilderij van je keuze in een foto van je interieur plaatsen. Zo kun je direct zien of kleur en formaat goed passen in je interieur. Zo kun je alvast verschillende opties uitproberen.

Kunst ophangen

Tenslotte moet het nieuwe kunstwerk natuurlijk ook opgehangen worden. Daar zijn natuurlijk vele manieren voor. Belangrijk is om het schilderij op de juiste hoogte op te hangen, niet te hoog en niet laag, maar ook goed geplaatst boven bijvoorbeeld het midden van de bank of dressoir. De beste keuze is meestal om het midden van het schilderij op ooghoogte te hangen. Dat kijkt het fijnste. Maar niet iedereen in het gezin is wellicht even lang, dus zal je moeten uitproberen wat de beste hoogte is.

Kunst ophangsysteem

Om te voorkomen dat je hele muur vol zit met gaten is het aan te bevelen om te kiezen voor een kunst ophangsysteem van STAS, zo kun je rustig uitproberen of het kunstwerk iets hoger of lager moet of iets meer naar links of naar rechts. En als je een keer wilt wisselen van kunstwerk, bijvoorbeeld per seizoen, dan is dat natuurlijk in een handomdraai gebeurd. Zorg ook voor een goede belichting van je kunstwerk, ook daar bieden de ophangsystemen van STAS prachtige geïntegreerde oplossingen voor.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.