Whiteboard ophangen 

zonder boren

In deze blogpost zullen we verschillende methodes bespreken om een whiteboard op te hangen zonder te hoeven boren. Methodes zoals het gebruik van zelfklevende haken, klitteband, magnetische oplossingen en een speciaal whiteboard ophangsysteem komen hierbij aan bod. Daarnaast zullen we het hebben over de plekken waar een whiteboard goed tot zijn recht komt. Tot slot bieden we praktische tips en suggesties voor een succesvolle installatie van het whiteboard.


Of je nu thuis, op kantoor of in een educatieve omgeving werkt, dit artikel zal je voorzien van waardevolle inzichten en technieken om optimaal te profiteren van je whiteboard zonder gedoe met boren.

Hoe hang je een whiteboard op 

zonder boren?

De beste manier om een whiteboard op te hangen zonder te boren is met een whiteboard ophangsysteem van STAS! Met een whiteboard ophangsysteem van STAS hang je je whiteboard snel, makkelijk en flexibel op zonder allerlei boorgaten te hoeven maken. Naast een whiteboard ophangsysteem van STAS bestaan er nog tal van andere mogelijkheden om je whiteboard op te hangen zonder te boren. Deze zullen we één voor één toelichten zodat je zelf een geïnformeerde keuze kunt maken.

Plakspijkers of plakschroeven

Plakspijkers of plakschroeven maken het mogelijk om een whiteboard op te hangen zonder te boren. Plakspijkers en plakschroeven zijn voorzien van een sterke kleefstof aan de achterkant, waardoor ze stevig op verschillende oppervlakken hechten. Door simpelweg de beschermende laag te verwijderen en de plakspijker of plakschroef op de gewenste locatie aan te drukken, kan het whiteboard snel en gemakkelijk worden opgehangen. Deze methode is alleen geschikt voor het ophangen van kleine whiteboards. Grote whiteboards zijn al snel te zwaar voor zelfklevende ophangsystemen.

Klittenband of andere plakstrips

Klittenband, met zijn combinatie van haakjes en lussen, maakt het mogelijk om het whiteboard stevig aan verschillende oppervlakken te bevestigen zonder te boren of permanente schade aan te richten. Door klittenbandstrips op zowel het whiteboard als de muur te bevestigen, kunnen gebruikers het whiteboard gemakkelijk plaatsen en verwijderen. Bovendien biedt het gebruik van klittenband de mogelijkheid om het whiteboard gemakkelijk te verplaatsen naar een andere locatie of om het op te bergen wanneer het niet in gebruik is. 

Magnetisch ophangen

Het ophangen van kleine whiteboards met magnetische oplossingen is een handige en veelzijdige manier om een whiteboard op te hangen zonder boren. Magnetische montagesystemen maken gebruik van krachtige magneten om het whiteboard stevig aan metalen oppervlakken te bevestigen. Door simpelweg het magnetische montagesysteem op de achterkant van het whiteboard te plaatsen en het vervolgens tegen het metalen oppervlak te drukken, kan het whiteboard stevig worden bevestigd en toch gemakkelijk worden verplaatst indien nodig. Ook deze methode is geschikt voor alleen kleine whiteboards.

 Ophangen aan een 

speciaal whiteboard ophangsysteem

Een whiteboard ophangsysteem van STAS is beschikbaar in 2 varianten. We zullen beide varianten bespreken. 


STAS whiteboard ophangsysteem - variant 1


Bestaat uit:


- Een railsysteem

Eenvoudig te monteren en verkrijgbaar in vele verschillende soorten en kleuren. Speciaal voor systeemplafonds gebruik je de STAS u-rail


- 2 koorden

Deze haak je in het railsysteem. Maak je keuze uit doorzichtig perlon of steviger staalkabel. Houd hierbij rekening met de maximale draagkracht van de koorden en haken.


- 2 haakjes

Deze schuif je over de koorden naar de gewenste hoogte. Haak vervolgens het whiteboard aan de haken en je whiteboard hangt!


STAS whiteboard ophangsysteem - variant 2


Bestaat uit:


- STAS papergrip

Eenvoudig te monteren en beschikbaar in verschillende kleuren. STAS papergrip is eenvoudig aan elkaar te koppelen zodat je een meterslange presentatie kunt maken.


- STAS papergrip hanger

Deze hanger is speciaal ontwikkeld voor het ophangen van een whiteboard (met een afmeting van max. 90x120 cm) aan de STAS papergrip. De hangers worden met schroeven aan het whiteboard bevestigd en vervolgens op de papergrip geplaatst, daarna is het whiteboard gemakkelijk te plaatsen en te verplaatsen.

Waar hang je een whiteboard op?

Een whiteboard kan op vele plaatsen handig zijn. Bijvoorbeeld op het werk als hulpmiddel bij vergaderingen en projecten, op school voor lessen en groepsactiviteiten, thuis voor boodschappenlijstjes en familieplanning, en in medische centra voor het delen van informatie en de personeelsplanning. Kort gezegd: een whiteboard komt al snel goed tot zijn recht op plekken waar mensen samenwerken, plannen maken en ideeën delen.


Wist je dat wij ook whiteboards en andere presentatieborden verkopen? Neem een kijkje in onze collectie!


Tips voor het 

ophangen van een whiteboard zonder boren

Als je een whiteboard wilt ophangen zonder te boren, zijn er een paar handige tips die je kunt volgen.


Tip 1: Volg ten allen tijden de installatieinstructies

Voor het ophangen van een whiteboard zonder boren is het noodzakelijk ten allen tijden de installatieinstructies te volgen van het ophangsysteem dat je gebruikt. Een goed en stevig opgehangen whiteboard begint immers bij een correcte montage!


Tip 2: Hang het whiteboard op een centrale plek

Zoals gezegd wordt een whiteboard vaak gebruikt op plekken waar mensen samenwerken, plannen maken en ideeën delen. Des te belangrijker dus dat het whiteboard op een centrale plek in de ruimte hangt zodat iedereen het whiteboard goed kan zien en er goed bij kan.


Tip 3: Hang het whiteboard flexibel op

Het maximale uit je whiteboard halen doe je wanneer je deze flexibel ophangt. Op deze manier kun je het whiteboard op verschillende plekken in de ruimte gebruiken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een flexibel whiteboard ophangsysteem van STAS.

Een whiteboard ophangen zonder boren met de STAS papergrip

Met de STAS papergrip - onze bestseller in het onderwijs en voor kantoren - is het ophangen van een whiteboard een fluitje van een cent. Het enige wat je nog nodig hebt is het whiteboard ophangsysteem waarmee je het whiteboard aan de STAS papergrip hangt.


Je ophangsysteem voor whiteboards koop je eenvoudig in onze webshop. Orders op werkdagen voor 13.00u geplaatst, worden dezelfde dag nog verzonden zodat jij je whiteboard ophangsysteem lekker snel in huis hebt. Voor vragen of gericht advies kun je natuurlijk altijd contact opnemen met ons verkoop-team. Zij helpen je graag!


Bel hiervoor naar 040-292 48 48 of stuur een e-mail: info@stas.nl.