Hoe posters ophangen zonder beschadiging - STAS.nl

Hoe posters ophangen zonder beschadiging - STAS.nl

STAS poster ophangsysteem

Posters ophangen in huis

Decoratieve posters kun je op verschillende plekken in je huis ophangen; in de huiskamer, je slaapkamer, de keuken of bijvoorbeeld je kantoor. Naast decoratief zijn er ook tal van posters te vinden die met name in een zakelijk interieur een informatief doel hebben. Met een poster kondig je bijvoorbeeld een evenement aan of geef je informatie over de openingstijden van je organisatie.

Posters heb je in allerlei verschillende soorten, formaten en materialen. Het aantal aanbieders van posters is des te groter! Decoratieve posters zien we, naast het traditionele kunstwerk, veel vaker terug in het particuliere interieur. Posters zijn namelijk een makkelijke en goedkope manier om snel je interieur van een opfrisbeurt te voorzien.

Waar poster ophangen?

Je hebt je poster uitgekozen maar waar ga je deze poster ophangen? Denk goed na wat de beste plek is om je poster op te hangen, zeker als je hier spijkers of de boormachine voor wil gebruiken. Ga voordat je in de weer gaat met gereedschap goed na of er geen elektriciteitskabels of waterleidingen in de muur lopen. Ben je hier niet helemaal zeker van? Gebruik dan voor de zekerheid een kabeldetector of bekijk het bouwplan van je woning om te zien of er iets in de muur zit. Vind je dit allemaal maar gedoe? Snappen we!

>> Lees dan vooral even door en bekijk onze tips over het ophangen van posters zonder te boren of hang je poster op met een poster ophangsysteem van STAS!

STAS picture hanging systems

Hoe hoog poster ophangen

Voor wat voor poster je ook kiest, probeer altijd het midden van je poster op ooghoogte uit te laten komen. Dit oogt simpelweg het fijnste.

De algemene vuistregel hierbij is ongeveer 1,60 meter van de grond. Wanneer je kiest voor een wand collage met posters (ook leuk!) kijk dan naar het gemeenschappelijke middelpunt en zorg ervoor dat deze ongeveer 1,60 meter hoog is.

Uiteindelijk is iedere interieur uniek dus laat je met deze vuistregels vooral niet belemmeren in jouw interieur keuzes. Have fun with it!

Creatieve manieren om posters op te hangen zonder boren

De traditionele manier van posters ophangen is vaak nog met spijkers of schroeven. Gelukkig zijn er tal van manieren om posters op te hangen zonder te boren. Met deze manieren hoef je je niet druk te maken om eventuele elektriciteitskabels of waterleidingen in de muren en houd je je wanden onbeschadigd.

Posters ophangen met plakstrips

Zelfklevende plakstrips zijn een goedkope en snelle oplossing voor het ophangen van posters (met of zonder lijst) zonder te hoeven boren. Er kleeft (pun intended) alleen wel een groot nadeel aan deze plakstrips. De bekende tesa bevestiging is namelijk zodanig sterk dat stucwerk of behang al snel kapot wordt getrokken. Daarnaast is het juist bevestigen van de plakstrips ook nog niet zo eenvoudig. Een foutje is hierbij al snel gemaakt. Bovendien zijn de condities van een ruimte van invloed op de hechting tussen je wand en de poster. Warmte en vocht heeft een nadelig effect op de hechting.

STAS poster ophangsysteem

Klemsysteem

Een klemsysteem voor het ophangen van posters is vaak een grove klem van aluminium of staal waarmee je als het ware als een posterhanger een poster zonder lijst kunt ophangen. De poster klem je in 1 of 2 posterhangers en deze klemmen hang je vervolgens aan een leuke snoer of touw aan de muur of je spijkert ze vast in de muur.

Een nadeel van een klemsysteem is dat het best grove klemmen zijn dus dit moet je mooi vinden.

Tip van STAS: De STAS papergrip is ook een klemsysteem waar je niet alleen posters maar ook wenskaarten, notities, recepten en tijdschriften mee op kunt hangen. Deze posters hangers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren (waaronder wit) voor een subtiele look.

Magnetische systemen

Met een magnetisch systeem zoals zelfklevende metalen schijfjes hang je eenvoudig een poster op. De zelfklevende magneetjes bevestig je op de muur en met de andere magneetjes klem je de poster vast. Een nadeel van deze methode is wederom dat bij verwijdering van de zelfklevende magneetjes je eventuele wandschade kunt oplopen.

Posters ophangen met zelfklevende spijkers

In plaats van de traditionele schroef of spijker kun je ook zelfklevende spijkers of haakjes gebruiken om je poster op te hangen. Er zijn heel veel verschillende soorten zelfklevende spijkers op de markt. Er zijn vele soorten en maten, ieder weer geschikt voor verschillende ondergronden zoals behang en pleisterwerk. Daarnaast zijn er ook speciale zelfklevende haakjes voor tegels. Een groot nadeel van deze zelfklevende spijkers is de kans op wandschade wanneer je de zelfklevende spijker van de muur wilt verwijderen. Dit maakt dit soort zelfklevende oplossingen totaal niet flexibel.

STAS poster hanger

Posters ophangen met washi tape

De meest speelse en kleurrijke manier om je poster op te hangen is ongetwijfeld met washi tape! Washi tape is een soort plakband in allerlei verschillende kleuren en printjes. Deze tape gebruik je om posters mee aan de wand te hangen en buiten het hangen om wordt de tape ook vaak gebruikt om een mooie lijst om de poster te maken. Washi tape zie je dan ook vaak terugkomen als kleurrijke verfraaiing van een muur!

Door de vele verschillende designs en kleuren is er altijd wel een washi tape die past bij jouw poster of interieur. Een nadeel van washi tape is dat het puur en alleen geschikt is voor hele lichte materialen en dat de washi tapes veel kleur bevatten wat je uiteraard mooi moet vinden.

Beste manier posters ophangen zonder beschadiging

Poster ophangsystemen van STAS

Een poster ophangsysteem van STAS, eventueel in combinatie met één van de verschillende STAS poster hangers is de beste manier om een poster op te hangen zonder beschadiging.

STAS poster ophangsysteem

Poster met lijst ophangen
Kies een railsysteem en een setje koorden en haken en hang hiermee eenvoudig jouw poster in een lijst op. Installeer eenmalig het ophangsysteem op jouw muur, haak de koorden in de rail, schuif de haken naar de juiste hoogte en hang de lijst met poster aan de haak.

Niet helemaal tevreden met de plek of hoogte van je poster? Dan haak je de koorden eenvoudig op een ander plekje in de rail of schuif de haken over het koord naar de juiste hoogte!STAS posterstrips

Poster zonder lijst ophangen
Wil je graag een poster zonder lijst ophangen? Dit kan ook! Kies dan een railsysteem en een setje haken en koorden uit en combineer dit met één van onze STAS poster hangers voor het netjes ophangen van jouw poster zonder beschadigingen.

Poster hanger: STAS posterstrips

De STAS posterstrip is een klassieke poster strip, uitgevoerd in transparant kunststof. De STAS posterstrip is ontwikkeld om op een strakke en nette manier posters (of ander materiaal!) in te klemmen en op te hangen. De STAS posterstrip is super gebruiksvriendelijk want je schuift de poster vanaf de zijkant heel gemakkelijk in de strip.

STAS poster snap

Poster hanger: STAS poster snaps

De STAS poster snap is een luxe variatie op de STAS posterstrip. De STAS poster snaps zijn namelijk vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Hierdoor is dit systeem speciaal geschikt om ook doek en zwaardere posters op een stijlvolle manier te presenteren. De poster hoeft niet vanaf de zijkant te worden ingeschoven want de STAS poster snap klapt aan de boven- en onderkant open en dicht.


STAS signtrack

Poster hanger: STAS signtrack

Met de STAS signtrack hang je gemakkelijk reclame, posters en bewegwijzering (van 0,2 mm tot 1 mm dik) op. Door het schuifmechanisme aan boven- en onderkant is de STAS signtrack makkelijk in gebruik, blijft materiaal onbeschadigd en is een nette presentatie gegarandeerd. De STAS signtrack in 80 en 120 cm lengte zijn bovendien ideaal voor het ophangen van IXXI producten in dezelfde afmeting!


De voordelen van een STAS poster ophangsysteem

Niemand wordt blij van beschadigde muren! Posters hang je dan ook het beste op aan een STAS ophangsysteem. De voordelen van een STAS poster ophangsysteem zijn de flexibiliteit die een ophangsysteem je geeft.

In plaats van het boren of spijkeren van een gat in de wand monteer je eenmalig een ophangsysteem waarna je een leven lang allerlei verschillende posters of andere wanddecoratie op kunt hangen zonder opnieuw in je muren te hoeven boren. Bekijk onze verschillende poster ophangsystemen hier.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.