4 Tips voor het recht hangen van lijstjes aan een STAS schilderij ophangsysteem

4 Tips voor het recht hangen van lijstjes aan een STAS schilderij ophangsysteem


Met een STAS ophangsysteem kun je meerdere foto's of schilderijen onder elkaar hangen. Wanneer je items gebruikt die variëren in grootte, gewicht en bevestigingsmateriaal (de haak/hangende draad die aan het frame is bevestigd), kun je tegen een probleem aanlopen; je zorgvuldig gekozen indeling is het slachtoffer geworden van gekantelde, scheve of zwevende foto's. Bij STAS hebben we verschillende manieren bedacht om dit op te lossen zonder dat dit consequenties heeft voor jouw keuze in foto's, lijsten of lay-out.

 

gekantelde foto's

 

Tip 1: Gebruik twee koorden in plaats van één

Wanneer je verschillende items onder elkaar wilt hangen die verschillen in afmeting en gewicht, heb je de kans dat de foto's gaan kantelen. Een simpele manier om dit op te lossen is door 2 koorden te gebruiken in plaats van 1. Met 2 koorden kun je lijstjes kaarsrecht onder elkaar hangen. Je zult er dan wel voor moeten zorgen dat de lijstjes over 2 ophangpunten beschikken. Heb je extra schilderijhaakjes nodig? Lees hier alles over onze STAS hardware.

 

foto met 2 koorden

 

Tip 2: Verplaats het ophangpunt

Werkt tip 1 niet? Dan zou je het ophangpunt achter op de lijstjes kunnen verplaatsen. Een ophangpunt dat te laag gemonteerd is op het lijstje kan ervoor zorgen dat het lijstje gaat draaien en naar voren komt te staan. Schroef het ophangpunt los van het lijstje en monteer het opnieuw aan de bovenkant van het lijstje. Mocht je nou een nieuw haakje nodig hebben dan hebben we gelukkig ook nog meer dan genoeg haken in ons assortiment.

 

frame met laag ophangpunt

 

Tip 3: Maak gebruik van STAS afstandhouders

STAS afstandhouders breng je aan op de achterkant van je lijsten waardoor ze op een perfecte afstand van de muur komen te staan. Ze zijn zelfklevend en van zacht materiaal waardoor je je muur niet beschadigt.

 

STAS afstandhouders

 

Tip 4: Stop het restant kabel weg, of knip het af

Grote kans dat je met een restant kabel zit wanneer je klaar bent met het ophangen van je lijsten. Je kunt het restant afknippen, of er voor kiezen om het restant op te rollen en vast te knopen achter het onderste lijstje. Wanneer je het restant wilt vastknopen kun je een knoop leggen in de draad of het restant vastplakken met wat tape op de achterkant van het lijstje. Een collage zonder zichtbare koord ziet er net wat mooier uit en helpt zelfs tegen het kantelen van je foto's!

 

rechte foto's

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.