Spiegel ophangen 

zonder boren

Waarom spiegel ophangen zonder boren?

Het ophangen van een spiegel aan de muur kan een lastige klus zijn, vooral als je niet wilt boren in je mooie muren. Gelukkig zijn er genoeg alternatieve methoden om een spiegel op te hangen zonder dat je gaten in de muur hoeft te maken. Hier zijn enkele redenen waarom dit vaak de betere keuze is.


1. Geen schade aan de muur

Het boren van gaten in de muur, zeker voor grote en zware spiegels, kan onherstelbare schade veroorzaken. Dit kan leiden tot kostbare reparaties en schilderwerk om de gaten te verbergen. Door te kiezen voor een methode om een spiegel zonder boren op te hangen, kun je je muren in goede staat houden.


2. Eenvoudige installatie

Het bevestigen van een spiegel zonder boren is vaak veel eenvoudiger en sneller dan het boren en monteren van beugels. Er zijn tal van opties beschikbaar, zoals ophangsystemen of zelfklevende haken of tapes die geen schade aanbrengen of een speciale expertise vereisen.


3. Flexibiliteit

Als je ooit van gedachten verandert over de locatie van je spiegel, is het verwijderen van een spiegel zonder boren veel gemakkelijker dan het vullen van boorgaten en opnieuw schilderen. Je kunt je spiegel verplaatsen en opnieuw ophangen waar je maar wilt!


4. Geschikt voor huurwoningen

Als je in een huurwoning woont, kan boren in de muren zelfs worden ontmoedigd of verboden door de verhuurder. Een spiegel ophangen zonder te boren is hierom een ideale oplossing voor huurders die hun ruimte willen personaliseren zonder de muren te beschadigen.

Hoe spiegel ophangen zonder te boren?

De beste manier om een spiegel op te hangen zonder te boren is met een spiegel ophangsysteem van STAS! Met een STAS ophangsysteem hang je je spiegel en vele andere soorten wanddecoratie snel, makkelijk en flexibel op zonder allerlei boorgaten te hoeven maken. Naast een spiegel ophangsysteem van STAS bestaan er nog tal van andere mogelijkheden om je spiegel op te hangen zonder te boren. Deze zullen we één voor één toelichten zodat je zelf een geïnformeerde keuze kunt maken.

Zelfklevende haken

Zelfklevende haken zijn snelle oplossingen voor het ophangen van een spiegel zonder te boren. Zelfklevende haken zijn geschikt voor gladde oppervlaktes zoals tegels, glas, marmer, hout en metaal. Voor het ophangen van een spiegel op stucwerk is een zelfklevende haak helaas niet geschikt. Zelfklevende haken zijn met name geschikt voor lichte objecten. Houd hierbij altijd rekening met de maximum capaciteit van de haak.

Lijmstrips

Er zijn tegenwoordig vele verschillende merken met lijmstrips op de markt voor het monteren van een spiegel zonder  te boren. Het belangrijkste om op te letten bij lijmstrips is de lijmsterkte. Ook dient er rekening gehouden te moeten worden met een vetvrije ondergrond voor het monteren van de lijmstrip. Er zijn speciale lijmstrips voor vochtige ruimtes te koop die handig zijn voor het ophangen van de badkamerspiegel. Het verwijderen van de lijmstrips gaat wat minder makkelijk waarbij schade aan muur, behang of stucwerk snel ontstaat.

Klittenband

Er bestaan tegenwoordig ook vele oplossingen die gebruik maken van het handige klittenband. Met een klittenband-oplossing kun je je spiegel makkelijk ophangen zonder in de muur te hoeven boren. De werking van klittenband, met haar unieke lus- en haakzijde zorgt voor een bijzonder goede hechting. Een klittenband-oplossing is geschikt voor verschillende soorten ondergronden en is wederom met name geschikt voor wat lichtere spiegels.

Dubbelzijdige tape

Het gebruik van speciale dubbelzijdige tape is ook een manier om een spiegel op te hangen. De dubbelzijdige tape is makkelijk in gebruik en knip je eenvoudig op maat met een schaar. Wat belangrijk is om te weten is dat dubbelzijdige tape alleen geschikt is voor vlakke ondergronden zoals tegels, glas of marmer. Wel is de tape vaak geschikt voor vochtige ruimtes. Ook met dubbelzijdige tape hang je uitsluitend lichtgewicht spiegels veilig op. Wil je een zwaardere spiegel ophangen en heb je behoefte aan wat meer zekerheid dat je spiegel ook echt blijft hangen? Kies dan voor een spiegel ophangsysteem van STAS!

Spiegel ophangsysteem 

van STAS

Een spiegel ophangsysteem van STAS bestaat uit 3 of 4 onderdelen:


- Een railsysteem

Eenvoudig te monteren en verkrijgbaar in vele verschillende soorten en kleuren. Ook is de rail overschilderbaar in de kleur van je muur of plafond.


- 1 of 2 koorden

Deze haak je in het railsysteem. Maak je keuze uit doorzichtig perlon of steviger staalkabel.


- 1 of 2 haakjes

Deze schuif je over de koorden naar de gewenste hoogte. Maak je keuze uit de STAS smartspring of de STAS zipper.


-Haak achterop de spiegel

Mis je nog 1 of 2 haakjes aan de achterkant van je spiegel? Maak dan gebruik van onze handige STAS dibond hangers. Deze zelfklevende haken plak je achterop je spiegel zodat je jouw spiegel snel op kunt hangen.

Voordelen spiegel ophangsysteem 

van STAS

Je wil natuurlijk graag weten wat de voordelen zijn van zo'n spiegel ophangsysteem ten op zichte van de vele alternatieven. En die zijn er!


Hoge draagkracht van minstens 20 kg per meter

Ten eerste is de draagkracht van een spiegel ophangsysteem van STAS een groot voordeel. De draagkracht van onze spiegel ophangsystemen begint al bij 20 kg per meter. Een stuk hoger dus dan die van andere oplossingen! Hierdoor is een spiegel ophangsysteem ook uitermate geschikt voor het ophangen van zwaardere spiegels. We hebben zelfs ophangsystemen met een draagkracht van maar liefst 45 kg per meter!


Écht flexibel je spiegel ophangen

Waar de overige oplossingen voor het ophangen van een spiegel zonder boren flexibel lijken, is een spiegel ophangsysteem van STAS écht flexibel. De overige oplossingen stellen je tot zekere hoogte in staat om je spiegel te verwisselen of verplaatsen maar dit zorgt vaak voor schade aan de muur. Met een spiegel ophangsysteem van STAS ben je pas écht flexibel want door het handige systeem haak je de koorden waar je spiegel aan hangt eenvoudig op een andere plek in de rail. Simpel!


Spiegel ophangen zonder te moeten boren 

in 5 stappen

Volg ons stappenplan voor een eenvoudige, snelle en foutloze montage in deze 5 stappen. Na de montage van het ophangsysteem hoef je nooit meer te boren voor het ophangen van je spiegel, schilderij of andere wanddecoratie!

Stap 1: Monteer een STAS ophangysteem

Monteer het ophangsysteem met behulp van de handleiding die bij je bestelling zit. Maak vooral gebruik van de handige boormal! Dit werkt extra makkelijk voor een nauwkeurige montage. 

Stap 2: Haak een koord in de rail

Haak één of twee koorden (perlon of staalkabel) op een plek naar keuze in de rail. Zorg ervoor dat het cobra-uiteinde van het koord goed in de rail hangt.

Stap 3: Schuif een haak over het koord

Schuif een STAS zipper of STAS smartspring over het koord naar de juiste hoogte. Je kunt de haken schuiven door deze vanaf de zijkanten in te drukken en naar boven te schuiven. 

Stap 4: Bevestig haken op je spiegel

Zitten er geen haken op de achterkant van je spiegel? Bevestig dan onze handige zelfklevende haken op de achterkant. Maak de ondergrond goed schoon en vetvrij voordat je de haak opplakt en laat deze 24 uur drogen.

Stap 5: Hang je spiegel op

De laatste stap: hang je spiegel op! Hang de spiegel aan de haak die je over het koord hebt geschoven en je spiegel hangt! Simpel toch? En ben je nu toch niet tevreden met hoe je spiegel hangt? Dan verplaats je eenvoudig de koorden of de haken weer.

Bekijk hier alle producten 

voor spiegel ophangen zonder boren

Schilderij ophangen 

zonder boren?

Een STAS ophangsysteem is niet alleen een uitstekende oplossing voor het ophangen van een zware spiegel aan de muur zonder te boren. STAS heeft ook de beste oplossingen en advies voor het ophangen van een schilderij zonder te moeten boren! 


Lees alle informatie en tips over een schilderij ophangen zonder boren