Hoe monteer ik het beste mijn schilderij ophangsysteem? 8 Tips!

Hoe monteer ik het beste mijn schilderij ophangsysteem? 8 Tips!

Oké, dus je hebt de beslissing genomen om een schilderij ophangsysteem te gebruiken om je wanddecoratie aan op te hangen. Goede keuze! Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren om je ophangsysteem te installeren. Een goed geïnstalleerd ophangsysteem is afhankelijk van je behoeften en van je persoonlijke stijl. Als je nog geen ervaring hebt met ophangsystemen voor je wanddecoratie, dan heb je misschien wat tips en inspiratie nodig. Maar nu eerst even beginnen bij het begin. Want, hoe werkt een STAS schilderij ophangsysteem nu eigenlijk? Ik vertel je alles wat je moet weten in onderstaande video.In de loop der jaren hebben we veel verschillende manieren gezien om je ophangsysteem te installeren. We hebben al deze jaren van inspiratie in deze blogpost verzameld en kwamen met ....8 tips om het maximale uit je schilderij ophangsysteem te halen!

Tip 1. Installeer het ophangsysteem over de gehele lengte van de muur


Het gebruik van de volledige lengte van de muur zorgt voor een esthetisch aantrekkelijke uitstraling. Bovendien kun je hiermee de hele wand gebruiken om decoratie aan op te hangen, waardoor de flexibiliteit om dingen te verplaatsen toeneemt.


Bonustip: de rail kan eenvoudig met een ijzerzaag op maat worden gezaagd!


Extra Bonus tip: STAS heeft ook hoek kappen die je kunt gebruiken op de hoeken van een muur, zodat je een rail daadwerkelijk over de gehele lengte kunt installeren.


schilderij ophangsysteem over gehele lengte muur

Tip 2. Installeer het ophangsysteem recht onder het lijstwerk (als je die hebt)


Het plaatsen van een schilderij ophangsysteem direct onder het lijstwerk maakt het een echt geheel. Er is geen ruimte ongebruikt, en de wand en het ophangsysteem sluiten naadloos op elkaar aan. Als je geen lijstwerk hebt, raden we je aan het ophangsysteem zo dicht mogelijk tegen het plafond te monteren. Gebruik de handige boormal om zo op een makkelijke manier jouw ophangsysteem op de juiste hoogte onder je plafond te monteren.


ophangsysteem onder lijstwerk gemonteerd

Tip 3. Overweeg om de rail in een kleur te verven


Het schilderij ophangsysteem in de kleur van je muur verven is een slimme manier om je ophangsysteem minder prominent te maken. Vergeet niet om de rail voorzichtig te schuren met zeer fijn schuurpapier en zorg ervoor dat de rail schoon, stofvrij en vetvrij is. Verf vervolgens de rail met acrylverf. Bonustip: je ophangsysteem in een contrasterende kleur verven maakt je muur een echte eyecatcher!Tip 4. Gebruik de juiste koorden en haken voor jouw wanddecoratie


Wij bieden verschillende koorden en haken aan om er zo voor te zorgen dat er altijd wel iets is dat bij jouw behoeften past. Wil je dat je koorden bijna onzichtbaar zijn? Dan kun je het beste kiezen voor een STAS perlonkoord. Moet je zwaardere kunstwerken ophangen? Ga dan voor een staalkabel want deze kan meer gewicht dragen. Al onze haken en koorden kun je hier vinden.


haken en koorden

Tip 5. Gebruik 2 koorden om een zwaar of groot kunstwerk op te hangen


Als je een zwaar of groot kunstwerk hebt, kun je overwegen om 2 koorden te gebruiken in plaats van 1. Het gebruik van 2 koorden vergroot de draagkracht en zorgt ervoor dat het frame stabieler blijft hangen. Houd echter altijd rekening met het maximale draagvermogen van je ophangsysteem. Meer informatie over het draagvermogen van STAS ophangsystemen lees je in deze blog.


Tip 6. Zorg ervoor dat de haak die je gebruikt niet boven je decoratie uitsteekt


Je wanddecoratie ziet er op zijn best uit zonder zichtbare haken. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat je decoratie het middelpunt van de aandacht is! Wanneer dit niet mogelijk is door de positie van het haakje achterop je schilderij, zou je kunnen overwegen om het ophangpunt aan te passen door middel van STAS hardware. Alles over STAS hardware lees je in deze blog.


Tip 7. Hang meerdere schilderijen aan éen koord voor een speelse uitstraling


Je kunt één frame aan een koord hangen, maar om een meer speelse look te creëren, raden we je aan meerdere frames aan een kabel op te hangen. Houd er echter altijd rekening mee dat je de draagkracht van de haak-koordcombinaties nooit overschrijdt.


STAS picture hanging systems

Tip 8. Overweeg om een gallerij wand te maken


De gallerij wand trend is een trend die de tand des tijds doorstaat ... en terecht! Met alle leuke dingen die je tegenwoordig op kunt hangen, zou het zonde zijn om alleen frames op te hangen. Je kunt overwegen om spiegels, taxidermie, textiel, planten, hoeden, lp's of borden (!) te gebruiken als aanvulling op je muurgalerij. STAS biedt veel verschillende oplossingen om een breed scala aan objecten op te hangen! Ben je benieuwd hoe je deze objecten kunt ophangen? Lees er alles over in deze blog!


wand collage

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.